top of page
QI Yoga kristin ellner yoga (1).png

Qi Yoga - nytt koncept!

Onsdagar kl.19.00-20.00, 6 tillfällen med start v.15 (uppehåll v.17).

På My Sangha Yoga. Pris: 1050kr.

Övningar inspirerade av Qigong blandat mjuka yogasekvenser samt en längre vila med Yoga nidra ingår. 

Vad är Qi Yoga?

Qi Yoga är ett sätt att ta hand om sig själv och sitt liv.

Grunden i Qi Yoga kommer från Qigong och yogans uråldriga praktik som bidrar till att stärka ditt fysiska och psykiska välbefinnande.

I den här kursen får du prova på övningar inspirerade av Qigong blandat mjuka yogasekvenser samt en längre vila med Yoga nidra. Flera stående övningar och en längre vila på rygg att avsluta med. Med andra ord lämpar sig den här kursen utmärkt för dig som vill få mer energi, förbättra hälsan samt förebygga och lindra sjukdomar. Just Qigong utgör grunden för bland annat akupunktur och Traditionell Kinesisk Medicin.

 

Genom mina kunskaper inom den österländska filosofin som jag förvärvat mig genom flertalet yogautbildningar inom bl.a. Yinyoga, Hatha yoga, Mediyoga, Ashtangayoga och Gravidyoga under de senaste femton åren samt egen praktik av Qigong, yoga och meditation vill jag dela med mig till dig av detta koncept; Qi Yoga.

Qigong betyder "konsten att träna för livsenergi” och är en gren i den kinesiska medicinen. En träningsform för både kropp och själ, som skapades för flera tusen år sedan. Qigong utgör grunden för bland annat akupunktur och Traditionell Kinesisk Medicin.

Genom Qigong får du ny energi och aktiverar ditt inre lugn och ro system, på ett enkelt sätt. Med enkla, sköna och långsamt flytande rörelser kan du lättare slappna av mentalt, släppa på spänningar i vävnader och muskler och få igång cirkulationen i kroppen. Det är en kraftfull metod för att förebygga sjukdomar samt stärka livsenergin. Precis som våra blodådror transporterar blodet runt i våra kroppar så är meridianerna det system som transporterar vår energi, eller Qi. Vem som helst kan lära sig och utföra dessa rörelser oavsett om du är vältränad eller inte, ung eller gammal.

Yoga nidra

Nidra betyder sömn på sanskrit och därför kallas Yoga Nidra kallas även för yogisk sömn eller den sömnlösa sömnen och är en meditationsteknik som går ut på att låta kroppen få vila i djupavslappning medan sinnet är fokuserat. Du ligger ner skönt på ullmatta genom hela Yoga nidran, guidad av min röst. 

Varmt välkommen med din anmälan till kristinellner@gmail.com

 

 

Anmälningspolicy:

Anmälan är bindande och kursavgiften betalas ej tillbaka om du inte kan delta. Om jag någon gång skulle vara sjuk tar jag i första hand in en vikarie och då kan yogaformen komma att bli en annan. Finns ingen vikarie ledig så ställer vi in och sista tillfället flyttas fram. Genom anmälan godtar du våra policys ang. kurser. 

OBS! Viktig info angående anmälan av kurs:

Du behöver meddela direkt vid anmälan om du vill använda Epassi. Gör du inte det går en faktura ut till dig som gäller för din anmälan och behöver betalas in före förfallodatum. Epassi kan alltså inte väljas efter det. Skickad faktura gäller och i och med att du gör din anmälan via mail godtar du denna anmälnings policy. Om du vill ändra eller kreditera din faktura tillkommer en admin avgift på 200kr.

Du kan alltid ta igen missad gång på annan klass på studion. Gäller under hela kursperioden i mån av plats. 

Image by David Marcu
bottom of page