För lite mer än 11 år sedan upptäckte jag yoga och hur positivt det påverkade mig. Yogan väckte en nyfikenhet i mig och har för mig blivit ett sätt att leva. På yogamattan väcks tankar och känslor som jag tar med mig från yogasalen in i mitt vardagliga liv.

Yoga är sanskrit och betyder "förening" eller "att sammanfogas". Förening mellan kropp och själ eller mellan den enskilda människan och omvärlden. 
Yoga för mig får vara ett verktyg som berikar livet på alla plan. Ett tillstånd att vara i där jag får uppleva. 
Mitt val av yogaform i mitt eget yogautövande varierar mycket och jag anpassar den efter olika perioder i mitt liv. 

Yogans alla fördelar visar sig både fysiskt och mentalt. Jag har fått mindre problem i nacke och rygg och samtidigt fått en smidigare och starkare kropp. Yogan har lärt mig att acceptera det som är och värdesätta det som är viktigt i livet. Det får mig att inse att allt är möjligt och att vi alla räcker till precis som vi är just nu, idag. Om vi låter yogan vara helt prestationsfri får vi ett värdefullt verktyg som ger oss möjlighet att tackla livets alla motgångar på ett mer balanserat sätt.    


 


I augusti 2008 gick jag en instruktörsutbildning i Poweryoga i Stockholm och efter det har jag haft yogakurser i Gävle, Sandviken och Valbo. Under 2015 och 2016 gick jag min lägre yogalärarutbildning på Atmajyoti i Stockholm. Jag går regelbundet på workshops och utbildningar för att hålla mig uppdaterad samt inspireras.

Senaste utbildningar och workshops:
TT i Yinyoga, TT i anatomi, WS med Kino McGregor (USA), alla i Stockholm. AtmajyotisYogalärarutbildning (och fördjupad personlig utveckling), 390h, juni 2015-mars 2016. Utbildad inom Hatha yoga, Ashtanga, Yin yoga och Restorative yoga.

 


Yoga passar precis alla och min önskan är att få dela med mig av mina erfarenheter, den inre balansen och harmonin som yogan skapar. 


Foto: Linda Dahlqvist.